ENS ENDINSEM A L'ENTORN

 

La nostra llar està situada en un entorn privilegiat, envoltada de natura: arbres, animals, plantes, etc. La natura és una font inesgotable d’aprenentatges, que ofereix canvis constants, en funció dels canvis meteorològics, de canvis que hagi pogut produir la mà de l’home o que produeixen els mateixos éssers que hi viuen (plantes, animals, etc).

L’entorn proper esdevé espai d’aprenentatge pels infants de la llar. Quan se’ls hi proposa si volen anar d’excursió, generalment la resposta sol ser unànime, SÍ. Aquestes sortides tan es realitzen a l’espai més natural, com també en diferents espais del poble, per adquirir noves experiències i coneixements: culturals, socials i naturals.
A l’espai exterior els infants hi troben noves propostes que ofereix el contacte amb la natura i amb l’entorn proper. L’accés a diferents elements naturals que permeten enfilar-se, saltar, seure, practicar pujar i baixar, i fins i poder aprendre a través de petites caigudes. La natura ofereix elements de diferents mides, alçades i textures, que permeten que cada infant pugui experimentar en funció del moment evolutiu en el que es trobi i de la pròpia motivació.

 


O les sortides al poble, on poden descobrir la vida al Poble, els establiments, els veïns/es, la decoració en funció de l’època de l’any i/o les festes tradicionals.

També és una experiència per poder compartir amb els companys/es en un altre espai, tot fomentant els vincles i aprenent poc a poc consells de seguretat vial, com observar abans de creuar el carrer o caminar per la vorera.Les sortides es realitzen amb les educadores de la llar, a qui els infants ja tenen confiança, per poder acompanyar en aquest descobriment, tot transmetent la seguretat cap a l’infant.  

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL JOC LLIURE

PROCÉS DE FAMILIARITZACIÓ