DESCOBERTES DE TARDOR

 


“Hem de donar als infants l’oportunitat de sentir abans de comprendre, d’experimentar abans de conèixer, ja que no hi ha res en la intel·ligència que no hagi passat abans pels sentits”. Jean Piaget

 

La tardor ens ofereix molts elements variats que permeten als infants experimentar a través de tots els sentits. Tots aquests elements es poden  trobar a la natura  o en espais de l’entorn com pot ser al mercat, però és quan donem l’espai i el temps necessari que l’infant pot mostrar l’interès per descobrir-los.   




A la llar hem preparat espais d'aprenentatge han estat tan a l'interior de la llar com també a l'entorn per descobrir la taror. Han estat espais amb continuïtat en el temps, que ha permès que cada infant, al seu ritme, hagi pogut realitzar diferents descobriments. 




Descobrir cada element pot ser una aventura pels infants: alguns/es primer observaven, altres de seguida tenien ganes d’experimentar, alguns/es fins i tot s’animaven a provar o a olorar i hi havia qui repetia.




I a partir de l’experimentació, han sorgit preguntes i respostes: s’assemblen la magrana i la poma per fora? Quin gust tenen les castanyes? Quina olor fan els codonys? Perquè són diferents les pinyes? Què passa quan xafem les fulles seques?


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PREINSCRIPCIONS CURS 23/24

EL JOC LLIURE

ENS ENDINSEM A L'ENTORN