L'HIVERN I ELS OCELLS

El nostre entorn natural més proper ha estat el desencadenant de les diferents propostes al llarg del mes de gener.

Endinsant-nos en l’hivern i el fred, hem descobert que durant aquesta època de l’any als ocells se’ls fa més difícil trobar menjar. Per això, hem estat molt motivats fent diverses menjadores que hem penjat al pati per ajudar als ocells. Un cop les hem tingut fetes, ens hem passat estones mirant per la finestra, observant si els ocells s’acostaven a menjar. Hem observat que en venen bastants perquè les menjadores s’han buidat ràpid, així que les hem anat reomplint. També hem descobert que alguns ocells poden menjar pipes i pomes, i que venen quan hi ha calma.



També hem omplert l’espai amb fotografies, contes d’ocells i un niu. De tant en tant, intentem identificar alguns dels ocells que venen al pati a menjar. El Pit roig és el que aconseguim identificar més vegades. Tot i que ens ha costat veure bé els ocells durant una bona estona, ja que van i venen molt de pressa. També en alguns moments hem prioritzat el silenci per escoltar amb atenció el seu cant.



Ens ha motivat encara més rebre una caseta pels ocells que ens ha fet el pare d’un nen de l’escola. Entre tots, l’hem pintat per donar-li una mica de color. I’hem col·locat al pati. Només ens queda continuar observant per veure si algun ocell s’amaga a dins.





Focalitzar-nos en la descoberta de l’entorn natural ens ha permès despertar la curiositat i motivació dels nens i les nenes per descobrir quelcom nou. L’observació directa i vivencial els ajuda a formar i construir els propis coneixements, per així poder interpretar l’entorn que tenen al seu voltant.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PREINSCRIPCIONS CURS 23/24

ENS ENDINSEM A L'ENTORN

EL JOC LLIURE