EN CONSTANT MOVIMENT

L’infant és curiós i capaç, amb un desig innat per explorar el que l’envolta. El plaer de moure’s és el motor que l’indueix a descobrir. Els adults hem de guiar aquesta necessitat de moure’s lliurement amb un acompanyament respectuós.


Perquè es pugui dur a terme aquest moviment lliure són necessaris espais i materials segurs, que permetin a l'infant desenvolupar-se de manera autònoma. A l’escola disposem d’espais i materials que afavoreixen la pràctica d’habilitats motrius (saltar, fer equilibri, pujar i baixar). Però també en tenim d’altres que condueixen a l’expressió més sensible del sentiment i la imaginació (ex: jocs d’amagar-se).
L’exterior és un espai ideal per superar diversos reptes motors. Els permet córrer, saltar, mantenir equilibri, pujar i baixar diferents desnivells. Mitjançant aquest moviment els nens i nenes descobreixen, exploren, aprenen i es desenvolupen. El cos és bàsic perquè els infants es puguin conèixer a ells mateixos i puguin anar construint la seva identitat i personalitat.
Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL JOC LLIURE

PROCÉS DE FAMILIARITZACIÓ

ENS ENDINSEM A L'ENTORN