CONSTRUÏM

Els jocs són la forma més elevada de la investigació, Albert Einstein.

Els nens i nenes de les Paitides gaudim molt construint. Aquest tipus de joc és un dels més populars entre els infants i un dels que acompanyen l’activitat lúdica dels menuts durant més temps. Les construccions, amb la seva senzillesa, ens aporten una quantitat immensa de beneficis pel desenvolupament i l'autoconeixement dels infants.


Construir un petit món. Muntar i desmuntar forma part del joc de construccions. I va molt lligat al plaer de fer i desfer. Creem construccions de tota mena: horitzontals, verticals, significatives (cases per animals, portes per armaris). Apilem, ordenem, posem un dins l’altre, i també les destruïm. Trobem construccions en pla però també d’alçada basades a vèncer equilibris i alçades.

Amb les construccions fomentem l’experimentació, la imaginació i la creativitat dels infants. També els ajuda a enfortir la seva autoconfiança i l’autonomia, ja que produeix molta satisfacció aconseguir la construcció desitjada. Jugar a construir permet desenvolupar diferents habilitats motores, espacials, i de motricitat fina.

Quan deixem que els infants juguin amb les construccions estem afavorint el desenvolupament d’habilitats matemàtiques (classificar peces, seriar-les, etc.), socials  i emocionals. A més, potencien el joc cooperatiu i en equip i la capacitat de concentració.Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL JOC LLIURE

PROCÉS DE FAMILIARITZACIÓ

ENS ENDINSEM A L'ENTORN