LLUMS, OMBRES I COLORS

 La llum és com l'aigua: ocupa, voluntària o involuntàriament, el seu lloc, i al moment s'anivella. Jean-Auguste-Dominique Ingres





Aquesta setmana ens hem endinsat en el món de les llums i els colors. Hem adaptat la caseta de fusta que tenim dins la sala de l'arbre en un espai de llum i ombres. A sota la caseta hi hem posat Cd's i formes geomètriques de colors penjades del sostre. A dalt hi hem posat tot de tubs; alguns amb colors d'altres amb dibuixos.





Quan hem il·luminat els diferents materials hem pogut veure com es creava un ambient de llum i colors. Al posar la llanterna dins el tub hem descobert que cada tub ens amaga una sorpresa diferent... a sota amb els Cd's i les formes geomètriques hem pogut veure diferents reflexes de llum i colors que omplien l'espai i es feien creacions diverses que ens han deixat boca badats. També hem jugat lliurement amb les llanternes per la sala, observant-ho tot i veient-ho des d'una perspectiva diferent. Tot plegat agafa un caire diferent quan fem les nostres creacions amb els diversos materials que tenim a l'aula i els enfoquem amb llum artificial.






Hem fet diferents descobriments a partir del joc de llums. Per exemple, si el llum ens enfoca els ulls fa mal i no veiem res, si apaguem el llum tot queda a les fosques i tampoc veiem res, quan enfoquem alguna cosa aquesta, a vegades, deixa una ombra o colors al seu darrera,... el joc amb llum afavoreix en el desenvolupament cognitiu, estimula la concentració i l'atenció i, ajuda en l'aprenentatge ja que ofereix múltiples percepcions de la realitat dels materials que a simple vista no són percebudes, perquè es posa atenció directe en allò que el llum il·lumina. 






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PREINSCRIPCIONS CURS 23/24

ENS ENDINSEM A L'ENTORN

EL JOC LLIURE